Tämä tapahtui keväällä;

 

Miehellä oli jääkiekkoturnaus. Hän keitti itselleen kananmunia, ne on helppo sipaista huiviin pelin jälkeen, kun on vähän aikaa seuraavaan peliin.

Niitä keitettiin neljä kappaletta, 10 minuutin kovia munia. Keittämisen jälkeen nostin ne kattilassa jäähtymään tiskipöydälle.

Oli lauantai ja minä aloittelin leipomisia ja nostin viisi kananmunaa pöydälle lämpenemään. Puuhasteltiin kaikkea siinä keittiössä ja näin, että Mies otti kaksi kananmunaa ja laittoin kumpaankin takin taskuun yhden munan ja lähti hallille.

Esikoinen heräsi hetken kuluttua ja rämpi keittiöön. Sanoin hänelle, että ottaa kattilasta kananmunan, siellä on vielä kaksi jäljellä. Esikoinen katsoin minua hölmistyneenä ja sanoi " Ei äiti, täällä on neljä munaa...". Ja kappas vain, siellä olikin neljä munaa ja pöydällä oli vain kolme munaa lämpenemässä leivontaa varten.

Siis Mies oli ottanut taskuihinsa KAKSI RAAKAA MUNAA!!!  Ja eikun kiireesti luuri käteen ja soittamaan hänelle. Eikä tietysti enää vastannut, oli jo pelaamassa. Sitten hälyttämään Appea, että kertoo Miehelle hallille mennessään näistä raaoista munista.

Nauratti niin vietävästi, kun ajattelin Miestä ja mitä kaikkea voi sattua niiden raakojen munien kanssa. Olivat ainakin kestäneet ajomatkan, pelikassin pakkaamisen ja purkamisen rikkoutumatta. Sielunisilmin näin, kuinka Miehen fleece roikkuu pukuhuoneessa taskut raakaa kananmunaa valuen.

No, Appi oli sanonut Miehelle "Ne munat on vähän raakoja". Mies oli vähän ihmetellyt mistä Appi semmoista tietää ja sanoo ???

Tuli aika hotkaista pikaruokaa = kananmunat. Mies muisti Apen sanat ja meni roskakorin päälle kuorimaan munaa. Sehän räsähti rikki pienestä napsautuksesta ja kaikki sörsseli valui roskikseen. Mies ihmetteli, mikä Mamman kananmunankeitossa on mennyt pieleen ja otti toisen. Sama juttu, mössöä täysi. Eipä tullut kananmunavälipalaa sillä kertaa...

Ja kyllä pelikavereilla iloa riitti " Ei tainnut rouva tykätä, että lähdet taas hallille päiväksi, kun pisti raakoja munia mukaan..."

Summa summarum, kaikki hyvin loppu hyvin...

1247745602_img-d41d8cd98f00b204e9800998e