Eilen töiden jälkeen aloin laittamaan ruokaa. Sissi duunailli siinä niitä näitä, pyöri jaloissa ja sitten hävisi. Kurkkasin ruokailuhuoneeseen, että mitä tekee. Sillä oli matolla jotain valkoisia kököjä, menin katsomaan, nostin kökön käteeni ja haistelin ; XYLITOL-JENKKIÄ !!!

Sain yhden puolikkaan Sissin suusta pois ja aloin etsimään pussia. Pussi oli 30 g:n Jenkki, jonka neiti oli varastanut laukustani Otsan rypistys. Pussi painoi nyt 11 g enkä muistanut paljonko siellä oli purkkaa ollut.  Heti soittamaan eläinlääkärille, käskivät lähteä heti tulemaan.  Meiltä menee 10 minuuttia eläinlääkäriin. Siellä ottivat meidät sisään ja Sissille pistettiin niskaan oksennuslääke. Lähdettiin ulos vähän kävelemään ja odottamaan lääkkeen tehoa. Päästiin pihalle, kun Sissi aloitti yrjöämisen. Siinä sitä sitten tikulla setvin yrjöä ja laskin purkkakököjä ; Sissi oli syönyt kolme tyynyä Jenkkiä. Taas mentiin sisälle ja piikitettiin yrjöämisen lopettamiseksi lääkettä.  Muutaman minuutin kuluttua Sissin häntä alkoi heilua ja olo oli selvästikin hyvä. Illalla ei viety lenkille, makoili soffalla ja lepäili.

Onneksi selvittiin pelkällä säikähdyksellä. Xylitol aiheuttaa veren sokeripitoisuuden nopean laskun ja nostaa samalla insuliiniarvoja. Pahimmassa tapauksessa koira kuolee. Vaarallinen määrä riippuu koirasta, iästä, kunnosta, onko ruokaillut äskettäin yms. yms.

Täältä lisää Xylitol-myrkytyksestä ja tässä suklaamyrkytyksestä

 

Illalla ehdin sitten vielä singahtaa nypläykseen, tosin aika reilusti myöhässä... Silkkivilla-huivi alkaa nousta nyt nypläyksen tasolle jo, kaikki alkuhankaluudet, lankojen laittamiset nypyille, pistelymallin tekeminen yms. on takana, JIPPIII!!!!!

134879.jpg